פוליפ על מיתר הקול הוא נגע שפיר שנגרם כתוצאה מפציעה חריפה של המיתר ודימום סביב אזור הפציעה. במקום שהדימום ייספג וייעלם, נוצר הפוליפ. בדרך כלל ישנו כלי דם רחב (דליה) במיתר הקול אשר מזין את הפוליפ ושממנו נגרם הדימום הראשוני אשר יצר את הפוליפ.
לרוב, פוליפ מופיע רק על מיתר קול אחד.
מי נמצא בסיכון לפתח פוליפ במיתרי הקול?
פוליפ המורגי שכיח יותר אצל גברים מאשר אצל נשים, ויותר בעשורים השלישי עד החמישי לחיים.
לרוב קודם להופעת הפוליפ אירוע של צעקה או הרמת קול פתאומית או חזקה כגון שירה בקול רם בהופעת רוק, עידוד קבוצת ספורט אהודה, אירועים משפחתיים רבי משתתפים אך גם מחלה שגורמת לשיעול אגרסיבי שעלול לפצוע את מיתרי הקול.
אנשים שמלכתחילה יש להם כלי דם מורחבים במיתרי הקול, תופעה הנקראת דליות במיתרי הקול, נמצאים בסיכון מוגבר לדימום לתוך המיתר ופיתוח פוליפ במיתרי הקול.
לקביעת תור השאירו פרטים ונחזור אליכם
איך נראה פוליפ על מיתר הקול?
פוליפ על מיתר הקול ייראה לרוב כנגע עגול וחלק. לרוב הפוליפ יהיה ממוקם בשני השליש הקדמיים של מיתר הקול. לעתים לפוליפ יהיו מספר אונות. הפוליפ יתבלט מהמיתר לכיוון המרכז. צבעו נוטה להיות אדום/אדמדם ולעתים קרובות ניתן יהיה לראות סימני שטף דם בסמוך לו. בזמן הפקת קול הפוליפ יפריע לסגירה של מיתרי הקול.
חלק מהפוליפים הם בגוון שקוף.
הגודל של פוליפים יכול להשתנות. ישנם פוליפים קטנטנים וישנם פוליפים גדולים מאוד.
כיצד מטפלים בפוליפ במיתר הקול?
הטיפול בפוליפ במיתר הקול הוא בעיקרו כירורגי, ומצריך ניתוח להסרת הפוליפ, ולעתים גם לצריבת כלי הדם המזין אותו.
הכריתה מבוצעת בגישה ניתוחית הנקראת "חזיון ישיר של הגרון" או באנגלית Direct laryngoscopy.
פוליפים קטנים ניתן לצרוב בטיפול בלייזר במרפאה.
בפוליפים בשלב ההתחלתי שלהם, מנוחה קולית וריפוי בדיבור עשויים להועיל ולהקטין מאוד את הפוליפ או אף להעלים אותו לגמרי, אך מקרים אלו הם היוצאים מן הכלל ולרוב תידרש פעולה כירורגית להסרת הפוליפ על מנת לשפר את הקול.
ישנה חשיבות רבה לביצוע ריפוי בדיבור לאחר הניתוח על מנת למנוע הופעה מחודשת של פוליפ בעתיד.