נוירולוגיה היא תחום התמחות רפואי שעוסק באבחון וטיפול של מחלות מערכת העצבים. . התמחות בנוירולוגיה נמשכת חמש שנים, במהלכה יש לעמוד בדרישות המועצה המדעית שכוללות נסיון מחקרי וקליני, ועמידה בשתי בחינות הסמכה במהלך ההתמחות, וזאת על מנת לקבל הכרה בתור מומחה/ית בתום התקופה.
למה לשים לב?
מאחר ותחום הנוירולוגיה רחב כל כך, חשוב לוודא שהנוירולוג/ית הנבחר/ת היא/הוא בעל/ת נסיון בתחום שבו המטופל/ת זקוק/ה לעזרה. נסיון קליני עשיר, נסיון במחקר וידע עדכני על שיטות הטיפול החדשות כל אלו תורמים לביצוע הבחירה הנכונה. חשוב גם שיהיה קשר אישי טוב ו"חיבור" בין המטופל/ת לרופא/ה על מנת להנעים את הטיפול ולבסס יחסי אמון של מטפל-מטופל.
תפקיד בצוות הרב תחומי
תפקיד הנוירולוג/ית בטיפול בהפרעות בליעה נסוב בראש ובראשונה באבחון הסיבה להפרעת הבליעה, במידה וזו אינה ידועה ונחשד שמקור הבעיה במחלה בהפרעה בתפקוד מערכת העצבים או השרירים. ישנן מגוון רחב של מחלות נוירולוגיות שיבואו לידי ביטוי עם קושי בבליעה, ותפקיד רופא/ת הנוירולוג/ית להגיע לאבחנה הנכונה. הגעה לאבחנה הנכונה כרוכה בהחלטה על אילו בדיקות וייעוצים יתאימו לאיתור הבעיה, ביצוע חלק מבדיקות אלו (לדוגמא, הדמייה מוחית, ניקור מותני, אלקטרומיוגרפיה EMG ועוד), ופענוח שלהן. בהתאם לאבחנה, הנוירולוג/ית י/תמליץ על הטיפול המתאים לטיפול במחלה הנוירולוגית.